kolmapäev, 2. oktoober 2013

Metsanduslik praktika Austrias 01.10

Teine päev ÖBF-s

Täna käisime koos Michaela Peer-iga ÖBF metsades ja näitas, mis neile kõige enam muret teeb ja millised kahjustused on metsades.
Üks probleem on see, et kui lumi tuleb liiga vara maha ja näiteks pöögil on veel lehed peal, siis võivad lumekahjustused olla suured. Näitas meile selliseid alasid, kus see olukord on tekkinud, aga hetkel nad seda ala veel maha ei võta, vaid ootavad veel selle talve ära ja vaatavad, kas olukord tuleb samasugune.
Lisaks on ka kooreüraski probleem suur, peale 2009 aasta suurt tormi tuli palju üraskeid. Kui on sellised alad, kus puitu väga raske kätte saada, siis kooritakse puit ära ja loodetakse sellega kahju vähendada, aga enamasti ikka puit nii kiiresti metsast välja kui võimalik.
Lisaks rendib ÖBF ka välja mägedes asuvaid aasasid põllumeestele, et nad saaksid seal oma loomi karjatada, loomad tavaliselt kuni septembri lõpuni nendel aasadel, aga kuna see aasta oli nii kuiv suvi, siis toodi loomad varem mägedest alla.
Lisaks on ka kuuse latvade murdumine suure lumega tihe probleem.
Kaljustel aladel reeglina mingit raietegevust ei toimu, seal puud umbes 180-250 a. vanad, loodus reguleerib seal ise, vanad langevad välja ja toimub LU vastavalt vajadusele.
Ära murdunud latvadega kuused 
Lumekahjustused pöögimetsas

Lihtsalt ilus hommikupoolik

Põllumeestele väljarenditavad aasad


Mina ja Michaela

Taivo ja Michaela

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar